“Otvaramo krajem idućeg tjedna,” rekao nam je danas Mario Minder, vlasnik Tekke, najboljeg hrvatskog japanskog restorana, čija rovinjska podružnica uskoro počinje raditi u popularnom hotelu Lone. “Čekamo još dva showcase hladnjaka i samo par drugih detalja. Jedan hladnjak stiže do kraja tjedna, a drugi idući tjedan i možemo početi,” kaže gospodin Minder.
Tekka će zasad biti otvorena samo za večeru, no radno vrijeme će se korigirati prema potrebi. Tekka u Rovinju radit će cijelu godinu.
Jelovnik rovinjske Tekke neće biti posve isti kao jelovnik zagrebačke Tekke. Baza naravno ostaju sushi i sashimi, uz wokove i ponešto fusion jela. “S vremenom, ako posao dobro krene a vjerujem da hoće, uvodit ćemo i neka kompliciranija jela,” kaže gospodin Minder.
Otvorenje Tekke u Loneu golemi je kvalitativni, ali i komercijalni dobitak za rovinjsku i istarsku gastronomsku scenu.