Jučer smo u zagrebačkom Timeu ručali izvrstan poke od tune i vrlo dobar striploin. Razina kuhanja i prezentacije bila je vrlo profesionalna a porcije, osobito steak s puno priloga, jako velike. No, premda inače nismo ludi za slatkim, moramo priznati da nas je najviše impresionirao novi Timeov desert, uveden prije dva tjedna, koji bi morao postati instantni gradsko hit.
Radi se o četiri mini deserta na štapićima, koji izgledaju kao lizalice. Timeove su lizalice prvo koloristički efektne, kreću od bijele, pa preko narančaste i ružičastoljubičaste dolaze do tamnosmeđe i crne boje. Na štapićima se nalaze lemon tart, cheesecake s mangom, krema od malina (premda se taj element zove ruby nema veze s ruby čokoladom) i čokoladni kolač bez brašna.
Sva su četiri elementa Timevoa novog deserta zaista prilično ukusna, tako da opravdavaju cijenu od 75 kuna, jednu od viših za deserte na zagrebačkoj restoranskoj sceni.
Radi se, zapravo, o trenutno vjerojatno najzanimljivijem restoranskom desertu u Zagrebu, izvan područja pet pravih gradskih fine dining restorana (ManO2, Nav, Noel, Theatrium, Zinfandel) .