Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tomica Špiček napravio je adventski sendvič za zagrebački Pingvin

spicek

Televizijski gastrosudac Tomislav Špiček, chef restorana Kaptolska klet, kobrendirao se sa sendvič barom Pingvin.

Pa je tako Pingvin, zaslužni praotac zagrebačkog street fooda, ispred svog kioska postavio plakate na kojima reklamira adventske sendviče gospodina Špičeka i njegova kolege Damira Bogunovića. Špičekov adventski sendvič sastoji se od trganog dimljenog bunceka, kiselog zelja i umaka od hrena.

Riječ je, doslovno, o okusima Špičekova djetinjstva, s kojima se poigravao u cijeloj svojoj karijeri, tijekom koje je svojedobno bio proglašen i najboljim hrvatskim kuharom.

Bogunović je za Pingvin složio adventski sendvič od kobasica, fritaje s lukom i gljivama i umaka od dijonskog senfa.

Moramo priznati da oba sendviča zvuče zanimljivo i primamljivo. Svakako je dobro što se sve više poznatih kuhara angažira u street foodu, jer se tako diže kvalitativna razina masovnih kulinarskih formata.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Tomica Špiček napravio je adventski sendvič za zagrebački Pingvin

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min