U nastavku serije promotivnih večera hrvatske restoranske i vinske industrije u Francuskoj, koje organizira uredništvo vodiča Gault&Millau Hrvatska, chef Toni Miloš u subotu 27. siječnja gostovat će u restoranu Alcyone u hotelu InterContinental Hotel-Dieu u Marseilleu. Chef Lionel Levy, u Alcyoneu ima jednu Michelinovu zvjezdicu. Levy je prošlog proljeća gostovao u Zagrebu, na zajedničkoj večeri s cheficom Esplanade Anom Grgić.
Preuređen u spektakularnoj zgradi stare bolnice na brdu s pogledom na marsejsku luku, InterContinental Hotel-Dieu jedan je od najatraktivnijih hotela na jugu Francuske. Toni Miloš, chef šoltanskog heritage hotela Martinis Marchi, s Levyjem je najavio mediteranski meni, u skladu s konceptom Alcyonea. Na listi su među ostalima carpaccio od jakovskih kapica s crnim tartufom, Miloševa popara od ribe i svinjska potrbušina s kupusom a glavni slastičar Alcyonea Yoan Dessarzin pripremat će čokoladu s mediteranskim biljem i citruse. Na vinskoj listi večere u Marseilleu bit će Krauthakerova Graševina Mitrovac 2016. i Graševina izborna berba bobica 2009. te Kabolina Malvazija 2016.
Na prvoj večeri u ovoj seriji zagrebački chef Tvrtko Šakota gostovao je u pariškom restoranu Flora s cheficom Florom Mikulom, i priredio večeru u Champagni. Više o tome možete pročitati OVDJE: