Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Torikaya, novi zagrebački ramen bar, traži sous chefa kompetentnog za azijsku fusion kuhinju

torikaya-ramen

Torikaya je novi projekt vlasnika Izakaye Davora Bienenfelda, chefa Vida Nikolića i vlasnika restorana El Toro. Otuda i ime Torikaya. Torikaya se otvara u drugoj polovici travnja u prostoru bivšeg El Toro Burger & Ribsa u Petrinjskoj ulici u najstrožem centru Zagreba.

Restorater Bienenfeld i kuhar Nikolić danas su nam izložili grubi koncept Torikaye. Torikaya će, dakle, kuhati četiri ili pet ramena. Osim ramena, Torikaya će pripremati nekoliko predjela i nekoliko jela od rezanca. Torikaya uopće neće držati rižu: radi se o prvom hrvatskom azijskom restoranu bez riže i bez ijednog jela koje sadrži rižu.

“Ne želimo se ponavljati. Torikaya je posvećena ramenu i drugim jelima s noodlesima,” kaže gospodin Nikolić. A gospodin Bienenfeld opisao nam je nacrt karte pića: par koktela, azijska piva, hrvatska craft piva i vina koja se slažu s azijskom kuhinjom: od traminca i rizlinga, do crnih vina s malo tanina.

Torikaya se, naravno, susreće s uobičajenim problemom hrvatskog ugostiteljstva, nedostatkom radne snage. Torikaya, dakle, zapošljava chefa kompetentnog za azijski fusion.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Torikaya, novi zagrebački ramen bar, traži sous chefa kompetentnog za azijsku fusion kuhinju

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min