S obzirom na otpor s kojim su Talijani dočekali Starbucks, ljudi su se pitali kako će Parižani dočekati Eataly. No, to su dvije bitno različite teme. Lanac talijanskih gourmet food courtova i supermarketa 12. travnja otvorio je prvu ekspozituru u Francuskoj, jednom od hipsterskijih pariških kvartova Maraisu.
Nikakvog otpora nije bilo, naprotiv. Talijanska kuhinja zadnjih je godina sve popularnija u Parizu, a Eataly simbolizira dobru talijansku hranu. Ljudi su na dan otvorenja pariškog Eatalyja čekali po dva sata u redu da bi ušli, redovi su se protezali oko dva bloka.
Eataly ima trgovine u New Yorku, Seulu, Stockholmu, Dubaiju, Tokiju… ali 39. centar koji su otvorili u Parizu vjerojatno je i najzahtjevniji izlazak ovog koncepta na neko novo tržište. Kako je osnivač Eatalyja Oscar Farinetti rekao New York Timesu uoči otvorenja, “kada Francuzima pričate o hrani, nemate pravo na grešku.”
Pariški Eataly proteže se na 4000 četvornih metara na tri kata, samo delikatese pokrivaju više od pola prostora, 800 kvadrata posvećeno je talijanskim vinima, a ostatak zauzima sedam restorana. Talijanski restorani nikad nisu bili jaka scena u Parizu, i divovski Eataly sada je doslovno ambasada talijanske gastronomije.
Odmah nakon otvorenja Oscar Farinetti najavio je ambiciozne planove. Licencu za upravljanje Eatalyjem u Francuskoj kupila je robna kuća Galeries Lafayette koja želi otvoriti još nekoliko trgovina. Odluka će biti njihova, no Farinetti već predlaže da prvi idući Eataly bude u Lyonu, treći na Azurnoj obali a jedan bi bio idealan i u Marseilleu. .
.