Otkako je otvorio Nav, Tvrtko Šakota ne gostuje u drugim restoranima. Nav je previše kompleksan projekt, da bi ga se lako prenosilo u tuđe kuhinje. Utoliko je vijest o Šakotinom gostovanju u ljubljanskom JB-u još značajnija.
Službeno najbolji hrvatski chef kuhat će u JB-u uoči Božića, 21. prosinca. Riječ je o još jednom produktivnom nastavku hrvatsko-slovenske gastronomske suradnje na najvišoj razini: Ana Roš 22. prosinca nastupa u zagrebačkom Manu2, dok je Hrvoje Kroflin 2019. kuhao u ljubljanskom Ateljeu, kao i Matija Bogdan koji je gostovao ove godine.
JB chefa gentlemana Janeza Bratovža prvi je pravi slovenski fine dining restoran. JB je, podsjetimo, prvi slovenski restoran koji je ušao na listu World’s 50 Best, i to davno prije samih začetaka nove slovenske kuhinje, koju predvodi i simbolizira Ana Roš.
Kuhanje gospodina Šakote pratit će vina ugledne plešivičke obitelji Šember. Ne sumnjamo da će se Šakotino gostovanje kod Bratovša pretvoriti u spektakl visoke kuhinje.