Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota više ne kuha u bistrou Brokenships

brokenships-g

Tvrtko Šakota prošli je tjedan završio svoj prekratki mandat u zagrebačkom bistrou Brokenships, smještenim pokraj Muzeja prekinutih veza na Katarininom trgu. Brokenships je otvoren u kolovozu, te se odmah nametnuo kao jedna od dvije ili tri najuzbudljivije kuhinje u Zagrebu.

Gospodin Šakota u Brokenshipsu je kuhao inspirativnu i impresivnu modernu hranu utemeljenu na tradicijama lokalnih hrvatskih građanskih kuhinja.Njegovi rizibizi i tjestenina sa srdelama ili inćunima spadaju među najfinija jela koja smo ove godine probali u Zagrebu. Ni krastavci s vrhnjem nisu zaostajali. Od prvog dana rada Brokenshipsa znalo se da Šakota ondje ostaje privremeno. 

Radilo se, naprosto, o kulinarski produktivnoj i hedonističkoj pauzi između avangardnog Xata koji se zatvorio na proljeće, i novog Šakotina projekta. Nadamo se da će se prvi posve samostalni restoran jednog od najboljih hrvatskih chefova otvoriti prije Božića.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Tvrtko Šakota više ne kuha u bistrou Brokenships

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min