Tvrtko Šakota prošli je tjedan završio svoj prekratki mandat u zagrebačkom bistrou Brokenships, smještenim pokraj Muzeja prekinutih veza na Katarininom trgu. Brokenships je otvoren u kolovozu, te se odmah nametnuo kao jedna od dvije ili tri najuzbudljivije kuhinje u Zagrebu.
Gospodin Šakota u Brokenshipsu je kuhao inspirativnu i impresivnu modernu hranu utemeljenu na tradicijama lokalnih hrvatskih građanskih kuhinja.Njegovi rizibizi i tjestenina sa srdelama ili inćunima spadaju među najfinija jela koja smo ove godine probali u Zagrebu. Ni krastavci s vrhnjem nisu zaostajali. Od prvog dana rada Brokenshipsa znalo se da Šakota ondje ostaje privremeno.
Radilo se, naprosto, o kulinarski produktivnoj i hedonističkoj pauzi između avangardnog Xata koji se zatvorio na proljeće, i novog Šakotina projekta. Nadamo se da će se prvi posve samostalni restoran jednog od najboljih hrvatskih chefova otvoriti prije Božića.