Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota zatvorio je Nav, ali nije nikoga otpustio

nav-tim

U srijedu popodne u Teslinoj ulici naišli smo na Tvrtka Šakotu, najboljeg hrvatskog  chefa za 2019. godinu. Gospodin Šakota rekao nam je da je zatvorio Nav, ali da nikome iz svog malog tima nije dao otkaz. “Moj je prioritet zadržati sve ljude koji su radili u Navu, i koji su Nav doveli na sadašnu razinu. Otkazi uopće ne dolaze u obzir,” kaže Navov chef patron. “Otkazi  bi doveli do snažnog pada kvalitete u kuhanju i servisu.”

Tvrtko Šakota smatra kako većina restorana može izdržati lockdown najdulje dva mjeseca. No, Šakota je uvjeren da je Vlada trebala reagirati puno ranije i znatno aktivnije. “Vlasti  su još prije najmanje dva tjedna morale pripremiti pakete potpore restoranskoj industriji, s puno izdašnijim i konkretnijim financijskim potporama, kao što su to učinile vlasti u drugim europskim zemljama, poput Danske pa čak i Italije. Ove mjere su premale i dolaze prekasno,”  rekao nam je vlasnik jednog od najznačajnijih hrvatskih restorana. Tvrtko Šakota, naravno, ne ide na godišnji odmor. Pauzu u radu Nava iskoristit će za istraživanja u Navovu laboratoriju, koji je početkom godine opremljen s nekoliko novih hi-tech uređaja.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Tvrtko Šakota zatvorio je Nav, ali nije nikoga otpustio

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min