Restoran Baltazar planira nekoliko gostovanja idućih mjeseci. Prvi u nizu, 11. prosinca, s Baltazarovim chefom Matijom Bregešom trebao je kuhati chef sutivanskog Lemongardena Ante Udovičić. Budući da je gospodin Udovičić dobio koronu, u Baltazaru će ovoga tjedna kuhati Mate Janković.
Jankovićevo gostovanje bilo je planirano za siječanj, dakle riječ je o zamjeni termina. Bregeš i Janković pripremat će večeru od šest slijedova, od kojih će svaki od njih pripremiti po tri. Večera je zamišljena kao iznenađenje, pa će gosti tek u Baltazaru doznati što dvojica chefova pripremaju.
Chef Mate Janković nakon dulje se pauze vraća u restoransku kuhinju. Sredinom prosinca u strogom centru Zagreba, u prostoru nekadašnjeg Maraschina otvara tapas bar Sol, prilično velik poduhvat sa stotinjak mjesta na tri razine. Matija Bregeš Baltazarovu je kuhinju preuzeo u rujnu, a nedavno je u dijelu Baltazarova kompleksa na Novoj Vesi otvorio tapas bar.
Za iduću godinu Baltazarov tim planira svoj najambiciozniji projekt dosad, Baltazar 2.0, fine dining restoran za najviše dvadeset gostiju, smješten preko puta glavnog restorana. U Baltazaru 2.0 chef Matija Bregeš posluživat će dva degustacijska menija, jedan posvećen Zagrebu, a drugi Hrvatskoj, s dijelom namirnica iz Baltazarova uzgoja i proizvodnje.