Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Baranji je ubrano prvih 50 tona ovogodišnjih rajčica

belje-staklenik

Na baranjskoj farmi Mitrovac u vlaništvu tvrtke Belje počela je berba rajčica. Ovih je dana ubrano prvih 50 tona rajčica, koje su odmah upućene u trgovine. Beljska farma rajčica jedna je od najmodernijih u Hrvatskoj. Ona se prostire na površini velikoj poput osam nogometnih igrališta, zapošljava 42 radnika, a lani su u sklopu farme otvoreni edukacijski centar i prva kušaonica rajčica u Hrvatskoj.

belje-staklenik
belje-rajcice-kusaonica-sala

Rajčice se na Mitrovcu proizvode hidroponskom metodom, berba traje od travnja do listopada , a ove se godine planira proizvesti čak 2700 tona rajčica, uključujuči i cherry rajčice. Strateška je prednost beljskih rajčica, kao i rajčica drugih domaćih proizvođača poput Rajske, njihova neusporediva svježina. Sve uvozne rajčice koje se prodaju u supermarketima stoje tjednima u skladištima i hladnjačama. Beljske su rajčice svježeubrane prije dan, dva ili tri, i utoliko su superiorne baš svakoj uvezenoj rajčici.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

U Baranji je ubrano prvih 50 tona ovogodišnjih rajčica

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min