Dragon BBQ legendarne gospođe Chen otvoren prije nekoliko godina u Green Goldu, već mjesecima ne radi, jer se kuhari nisu vratili iz Kine. Ali je, eto, u novom trovačkom centru Z, otvorenom prije četiri dana na zapadnom izlazu iz Zagreba, proradio Dragon, restoran specijaliziran za jednostavniju kinesku hranu.
Dragon priprema tridesetak jela po cijenama od 12 do 60 kuna. Neka su jela posve tipična za zagrebačke restorane gospođe Chen: tu su ljuta salata od kupusa, kung pao piletinea, spring rollsi kao i cijela sekcija mongolskog roštilja. Mogolski roštilj žanr je kineske kuhinje oblikovan prije sedamdesetak godina, i zapravo nema puno veze s mongolskom kuhinjom: mongolski se roštilj temelji na pečenju namirnica na iznimno visokoj temperaturi.
Dragon u Green Goldu trebao je zapravo postati prva hrvatska mongolska roštiljarna, ali je onda došla korona, pa manjak radne snage, pa se eto ideja o mongolskom roštilju reinkarnirala u Dragonu u Z-u.
Osim Dragona, iz kojeg su se danas širili privlačni mirisi food court na gornjoj etaži Z centra zasad djeluje prilično siromašno. Tu je tek jedno mjesto sa zdravom hranom i par nedefiniranih barova, a veliki posteri najavljuju dolazak Häagen-Dazsa i Mlinara. Na ulazu se smjestio još jedan zagrebački McDonald’s. Z centar je danas bio prilično popunjen. U subotu je, kažu nam, novi shopping centar posjetilo još puno više ljudi. Bilo bi dobro kad bi najnoviji zagrebački trgovački centar svoj food hall privukao još nekoliko atraktivnih brandova, osim Dragona i Häagen-Dazsa.