Tvrtka Stokes otvorila se u Engleskoj prije petnaestak godina, kao manufaktura craft majoneze s maslinovim uljem, koja se zove Real Mayonesse. Uslijedio je Real Tomato Ketchup, posao je krenuo dobro, pa se Stokes razvio u tvrtku sa šezdesetak zaposlenih i pedesetak linija proizvoda, koji dobivaju sve moguće nagrade, i koji se, navodno, još uvijek proizvode ručno.
U Harissi kraj zagrebačke tržnice Kvatrić ovih smo dana vidjeli i odmah kupili Stokesovu marmeladu od ljubičastog luka, koja je, dakle, apsolutno fenomenalna. Luk je sporo kuhan s crnom melasom i balsamicom, da bi se dobila gusta, ljepljiva masa koja izvlači onu esencijalnu, najdublju slatkoću vrhunskog luka. Stokesova Red Onion Marmelade vrhunski je gastronomski proizvod restoranske kvalitete, koji fenomenalno ide uz sireve, kobasice, kulen, dimljeni losos ili gusja jetra. Košta oko pedeset kuna za teglicu.