Ikador, definitivno najluksuzniji hotel na Kvarneru, ove je godine napravio dosta značajan gastronomski iskorak. Tijekom proljeća u Ikadorovom restoranu Nobilion održalo se niz uzbudljivih večera, uključujući gostovanja tri hrvatska Michelinova restorana; u Nobilionu su tijekom proljeća nastupali Agli Amici, Pelegrini i Noel.
Osim toga, u Nobilionu je organizirana i spektakularna vinska večera Ivice Matoševića i Tilije, u povodu četvrt stoljeća dviju vinarija. Tijekom ljeta Nobilion je priredio niz večera pod tematskim nazivom Tastes of Kvarner. Jasno je da je glavni cilj tih večera afirmacija kvarnerskog kulinarstva i lokalnih sastojaka.
Zadnja večera iz serije Tastes of Kvarner održava se u subotu 3. rujna. Nobilionov chef Filip Akrap za subotnju je večeru pripremio meni od pet sljedova . Nobilionov posljednji ovogodišnji Tastes of Kvarner otvara se carpacciom od palamide s gelom od limete i majonezom od dimljenih dagnji. Slijedi dimljena hobotnica sa slanutkom i hrskavim korjenastim povrćem.
Najatraktivnije jelo na subotnjoj večeri u Ikadoru svakako je rižoto s ružmarinom, ježincem i pečenim škampom. Poslije rižota poslužit će se file brancina s kremom od pečenog limuna, dok je desert posvećen smokvama. Subotnji Tastes of Kvarner košta 680 kuna, a vinska pratnja, s nekoliko izvrsnih vina poput Sontacchijeva Superslava i Burina Sivog plavca, dodatnih 300 kuna.
02.09.2022.
20:00
Cijena 680 kuna