U centru Zagreba i dalje ne postoji ni jedan ozbiljan i uspješan winebar osim Cheese bara koji, međutim, drži isključivo domaća vina i Bastion, koji se bavi vrhunskim ali često alternativnim vinima, i koji je u svom žanru među boljima u ovom dijelu Europe.
Stoga je logično da su momci iz Johanna Francka odlučili pojačati vinsku i gastro ponudu bivše Gradske kavane ambicioznim vinskim barom.
Winebar Johanna Francka, multilokala smještenog na zaista najboljoj mogućoj lokaciji u Zagrebu, nudit će, uz Hrvatska čitav niz relevantnih svjetskih vina: od širokog i u svim rangovima izvrsnog portfolia Marjana Simčiča, preko srednjih linija Angela Gaje, do vrunskih chablisa Christiana Moreauea. Gastronomski će program biti prilagođen vinskom: riječ je o praksi kakvu je prije desetak godina u Parizu bio uveo Enrico Bernardi, svojedobno svjetski sommelierski prvak. Gaja i Simčič na čaše na Trgu bana Jelačiča? Zvuči izvrsno.