U Londonu se otvara prvi dalmatinski pop-up restoran, Venturin, na adresi 300 Battersea Park Road u sklopu Pelican bara. Restoran će voditi chef Maja Mačković iz hvarskog restorana Zlatna Školjka. Na svojim web stranicama Venturin se predstavlja kao prvi dalmatinski i južnohrvatski pop-up restoran u Londonu, koji će “ovoga listopada rastjerati poslijeljetni blues vizurama, zvukovima, okusima i teksturama prekrasne dalmatinske obale i otoka” a nudit će “profinjeni domaći comfort food “. Chef Maja Mačković radit će s najboljim jadranskim namirnicama, uključujući domaća maslinova ulja i začine, a njezina će jela u Londonu prezentirati načela dalmatinske kuhinje.
Restoran je nazvan pomalo zaboravljenim dalmatinskim izrazom za noćno ribarenje i važan dio njegove prezentacije čini dalmatinsko naslijeđe, prikazano ponajprije arhivskim fotografijama iz zbirke Maje Dujmić Pavletić. Projekt organizira Sanja Britt Jusić, a možete ga pratiti na Facebook stranici Venturina.