Krajem proljeća u Hardangerfjordu u Norveškoj otvara se Iris. Riječ je o jedinstvenom restoranu koji će raditi u obloj plutajućoj strukturi na moru.
Glavna chefica je Dankinja Anika Madsen poznata po istraživanjima sastojaka iz oceana i posvećenosti pitanjiam održivosti, piše Fine Dining Lovers. Madsen je do Irisa bila head chefica uglednog Fasangårdena u Kopenhagenu.
Iris će biti dio Salmon Eyea, iskustvenog centra otvorenog lani, s temom održivosti morskog života. Vlasnik Salmon Eyea je Eide Fjordbruk, jedini proizvođač lososa na svijetu koji je potpuno ugljčno neutralan. Iris je smješten u ovalnoj srebrnastoj strukturi koju okružuju dramatični pogledi na ledenjake i planine fjorda. Meni će, naravno, biti potpuno fokusiran na dio mora na kojem Iris pluta i tražit će odgovore na izazove današnjeg prehrambenog sistema. Evo kako će izgledati.
Fotografije John Asle, E. Hansen