Zagrebački Kaptol Centar ponovno se otvorio negdje pred Božić. Većina lokala još je prazna: u renovirane su prostore uselili Douglas, Svijet medija i Konzum. Novi Konzum u Kaptol Centru desetak je puta ambiciozniji od starog Konzumova supermarketa na istoj lokaciji. Riječ je o jednom od nekoliko najboljih Konzumovih dućana ne računajući onaj u Radničkoj.
U novom Konzumu u Kaptol Centru pažnju prvo privlači veća “gastro” stanica za toplu hranu po narudžbi. Jelovnik se može opisati kao masovnija bistronomija, s jelima poput bunceka sa zeljem, pohanih inćuna, raznih ražnjića, wokova, juha i salata. Cijene su masovno prihvatljive. Pohani inćuni koštaju 15 kuna.
Odmah iza “gastro” stanice nalazi se vitrina s puno sushija. Koliko god bili skeptični prema sushiju iz supermarketa, u sadašnjim je vremenima tražen. Desno od ulaza, uz aparat za kavu za van smješten je i stroj za cijeđenje naranči, što je izvrsno. Među suhomesnatim proizvodima ističu se čak tri pršuta s kosti koji se režu pred gostima, uključujuči i jedan mlađi San Daniele. Tu su, naravno, i beljski crni kuleni, slanine i kobasice.
U posebnoj vitrini s pjenušavim vinima uočili smo barem desetak šampanjaca uključujući Perignon, Barons de Rothschild, Moët Grand Vintage i Veuve Clicquot Rose. Nasuprot vitrini sa šampanjcima izdvojena je polica s domaćim craft pivima. Voće i povrće doimalo se svježe i uredno je složeno. Novi Konzum u Kaptol Centru mogao bi postati jedno od popularnijih zagrebačkih samoposluživanja.