Okrugljak ni ove sezone nije odustao od jednoga od svojih najjačih gastronomskih aduta. Riječ je o mliječnoj janjetini, dakle o posve maloj janjadi teškoj pet do šest kilograma, koja se u Okrugljaku tradicionalno priprema na ražnju.
[adsense_content_v2]
Okrugljakova janjad načelno stiže s Paga ili s Cresa. Riječ je o vjerojatno najslasnijoj janjetini u Zagrebu, koja je u ovo doba godine toliko popularna da se subotom i nedjeljom kad je restoran pun, gosti često moraju predbilježiti ili doći vrlo rano da bi se izborili za tu atrakciju.
Okrugljak ove godine mladu janjetinu peče i poslužuje po nešto drukčijim pravilima. Janjetina se mora naručiti dan ranije, ali može se naručiti najmanje pola janjeta, ne prodaje se na kilogram.
To je logično, jer bi bilo besmisleno peći cijelo janje za samo dvije ili tri porcije a zatim baciti ostatak. Dakle, želite li vruću mliječnu janjetinu s ražnja nazovite Okrugljak dan unaprijed i okupite manje društvo. Pola janjeta trebalo bi nahraniti četvero ljudi zdravog apetita.