Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U prvom vikendu nakon otvaranja talijanski restorani i barovi inkasirali 200 milijuna eura

italija-barovi

Prema najnovijim talijanskim anketama, sedamdeset posto građana otišlo je na ručak ili piće u lokale nakon što im je ukinut lockdown. Italija, kako je poznato, epidemijom upravlja po sistemu semafora i prije nekoliko dana Vlada je dopustila rad do 18 sati za barove, restorane, pizzerije i agroturizam u žutim zonama. U prvom vikendu nakon otvaranja, ti su lokali napravili promet od 200 milijuna eura, objavio je talijanski Coldiretti, najjači europski poljoprivredni lobi.

[adsense_content_v2]

Entuzijazam talijanskih gostiju najavljuje što bi se moglo događati i u drugim europskim zemljama nakon ukidanja višemjesečnog lockdowna. U Italiji se otvorilo 293 tisuće lokala, ali rad u sadašnjem režimu neće biti dovoljan za oporavak industrije. Ugostitelji traže da im lokalne vlasti odobre i posluživanje večere u žutim zonama, jer samo s ručkom ne mogu pokrivati troškove. Ta faza otvaranja vjerojatno će biti vezana uz procjpeljivanje stanovništva, javlja Ansa.  

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

U prvom vikendu nakon otvaranja talijanski restorani i barovi inkasirali 200 milijuna eura

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min