Zagrebački restorani sve češće sele na more. Tako se u Splitu 30. svibnja otvara Basta. Basta je poznata zagrebačka pizzeria, smještena u velikom dvoetažnom prostoru u Varšavskoj ulici, preko puta Tesla bara s kojim dijeli vlasnika.
Nakon što je postavio uspješni zagrebački bar Aperitivo, ugledni miksolog i jedan od najboljih hrvatskih poznavatelja žestokih pića Vjenceslav Madić Kishoni, prešao je u Teslu i Bastu, te je za nekoliko mjeseci pripremio detaljni koktelski meni za splitsku podružnicu.
Kishoni je, štoviše, detaljno razradio katalog koktela uz određene vrste pizze, pa tako uz picante preporučuje Spicy and Tasty baziran na Tito’s votki, a uz pizzu s kozicama i tunom Mare, koji se temelji na Ginu Mare.
Split tako dobiva drugi lokal koncipiran kao spoj hrane i koktela, uz Bokamorru, koju smo danas recenzirali. Basta Gourmet Bar otvara se na Obali kneza Branimira bb.