U Zadru je u ponedjeljak pljuštala kiša. Oko pola jedan dogodio se jači prolom oblaka. Gosti su bježali s terasa, a kiša je padala toliko jako da su se evakuirali i stolovi pod čvrstim plastičnim tendama. Kiša je stala oko pola dva, a pred gelaterijom aROMA, udaljenom možda stotinjak metara od vrlo dobre Konobe Skoblar gdje smo ručali, odmah se stvorio red. Moramo priznati da nismo navikli na redove za sladoled u pauzi između dva pljuska, na tempersturi nižoj od dvadeset stupnjeva.
Ali, aROMA, lanac gelateria koji je ove godine osvojio Jadran, a iduće sezone kani otvoriti još mnogo više lokala, očito je postao jako privlačan za veoma široku publiku, koja, sudeći po ljudima iz zadarskig reda, obuhvaća i strance i domaće obožavatelje gelata.
Mi smo naručili apple pie, gelato koji ne spada u aROMA premium liniju, ali je zaista izvrstan, s jakim, čistim okusima reske jabuke i cimeta, i uzornom kremastom teksturom. Mascarpone s karameliziranim smokvama i pistacijama imao je okus pravog svježeg mascarponea i pečenih smokava koji je odlično išao uz kasnoljetni kišni dan . Zadarska aROMA radit će do 31. listopada.