Chef Goran Kočiš u srijedu je izbacio novi zimski meni restorana Noel. Ideja menija je tradicionalna hrvatska zimska hrana modernizirana novim tehnikama i kombinacijama namirnica. Jedno od zanimljivijih novih jela je prirodno uzgojeni odojak s domaćim kroketima od češnjaka i ružmarina, kremom od buče i umakom od kima. Cikla se dosta provlači kroz Kočišev meni, posebno u jelima od divljači, u jelenu s kruškom i ciklom i kremastom rižotu od fazana s bademima, čiju bogatu teksturu reže file grejpa. Hrvatski rustikalni klasik krvavice sa zeljem interpretiran je kroz cappellacce punjene krvavicama i kremasto crveno zelje kuhano u crnom vinu s medom, pekmezom od šljiva, klekovim bobicama, lovorom, sokom od naranče, cimetom i zvjezdastim anisom. Cappellacci se poslužuju s pjenom od krumpira s hrskavim špekom, jabukom i čilijem.
“Inspiracija za ovaj meni je u gostima restorana, važno je pratiti ljude i njihove reakcije”, objasnio je Kočiš, “Zbog toga smo na meniju ostavili poznate namirnice koje gosti jako vole, a promijenili način i tehnike pripreme i dodali sezonske zimske namirnice u prilog”. Među takvim jelima su, primjerice, guščja jetra kao steak s kremastim krumpirom, pistacijama i pop cornom od svinjske kožice i torchon od guščje jetre s confitom od patke, a ovu moderniziranu srčanu zimsku rustiku zaokružuju Noelova popularna janjeća potkoljenica i patka.