Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ugledni oleolog Edi Družetić pokazao je kako neka istarska maslinova ulja izgledaju na kotaču okusa

edi-druzetic

 

Kotač aroma  masovno je prihvaćeni alat za prepoznavanje i distingviranje mirisa i okusa u vinu. Svatko,tko se ikada ozbiljno bavio vinom, a osobito oni koji su pohađali  sommelierske tečajeve, morali su učiti i na kotaču aroma koji se svojedobno

prodavao u boljim zagrebačkim knjižarama. Kotač aroma za maslinova ulja, kao i kotač aroma i okusa kave i čokolade, također se rutinski koriste u kušanjima. Kotač aroma za maslinova ulja  sastoji se od 72  termina kojima se opisuju mirisi i okusi maslinovih ulja. S obzirom na činjenicu da je Istra drugi put zaredom proglašena najboljom  svjetskom maslinarskom regijom, uredništvo Kulta Plave Kamenice zamolilo je Edija Družetića uglednog istarskog oleologa, da uz pomoć metodologije kotača aroma maslinovih ulja opiše jednu grupu istarskih ulja.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Ugledni oleolog Edi Družetić pokazao je kako neka istarska maslinova ulja izgledaju na kotaču okusa

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min