Potaknut jučerašnjim člankom o tome da u Zagrebu uprkos zabrani normalno radi barem dvadesetak restorana, jutros nam se javio vlasnik jednog renomiranog restorana iz zapadnog dijela grada. On smatra da je situacija još gora.
[adsense_content_v2]
“Ja ne želim nikoga tužakati, ali ovo što rade hoteli i hosteli zaista jest strašno. Hoteli, hosteli, svatko tko ima neki apartman sa sobicom ili dvije sad radi kao kafić i restoran za vanjske goste, tako da ljude koji kod njih piju i jedu registrira kao hotelske goste premda oni nisu nikad vidjeli sobu u tom hotelu ili hostelu.
Otkako je takva praksa zaživjela, nama je nešto pao promet u dostavi. No, to nije najveći problem. Mislim da je najveći problem što kolege iz struke koji sustavno krše mjere, zapravo ugrožavaju cijelu struku. Svima bi nam trebalo biti u interesu da se ponašamo profesionalno, da poštujemo mjere i da onda, kad se mjere ukinu, počnemo normalno raditi. A ovako se dovodi u pitanje i ukidanje mjera i cijeli naš posao,” kaže sugovornik Kulta Plave Kamenice iz zapadnog Zagreba.
Riječ je o vrlo uspješnom restorateru, koji kaže kako je 2020. od početka lipnja do sredine listopada radio s bitno većim prometom nego u 2019. i koji vjeruje da bi ova godina, kad lockdown prestane, mogla biti još uspješnija.
Ilegalno posluživanje hrane i pića u zagrebačkim hotelima, hostelima i restoranima prerasta u veoma ozbiljan problem, na koji država uglavnom ne želi reagirati. Jer, ako sami ugostitelji tvrde da se mjere masovno i svakodnevno krše, kako je moguće da je u kršenju mjera zasad ulovljen samo jedan restoran na Trešnjevci?