Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umro je Romano Božac, utemeljitelj hrvatskog gljivarstva

romano-bozac

U četvrtak 27 veljače u 78 godini umro je Romano Božac. Romano Božac bio je dugogodišnji profesor na zagrebačkom Agronomskom fakultetu, gdje je 1994. godine utemeljio kolegij gljivarstva.

Gospodin Božac napisao je 29 knjiga, uključujući i zaista esencijalnu Enciklopediju gljiva na čak 1567 stranica. Otkrio je i opisao 43 vrste gljiva. Utemeljio je gljivarsko društvo Kamilo Blagajić u Zagrebu, kao i nekoliko gljivarskih društava u drugim dijelovima zemlje. U Zagrebu je 2013.godine osnovao i Muzej gljiva.

Romano Božac bio je najvažniji suvremeni promotor gljiva u Hrvatskoj. Profesor Božac stalno je i strastveno širio znanje i divljim gljivama, znanje o mogućnostima uzgoja najplemenitijih divljih gljiva i znanje o vrijednosti gljiva u gastronomiji.

Utoliko se doprinos gospodina Bošca hrvatskoj gastronomiji mora ocijeniti superlativima. Dr. Božac dobitnik je niza stručnih priznanja i više državnih odlikovanja. U cijeloj hrvatskoj znanosti o hrani sasvim je malo toliko važnih i stručnih ljudi, kao što je bio Romano Božac.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Umro je Romano Božac, utemeljitelj hrvatskog gljivarstva

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min