Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Unatoč koroni, istarski AZRRI ove je jeseni uspio održati 13 masterclassova sa 12 chefova i 165 kuhara

azrri-srdoc-radionica1

Jesenski ciklus započeo je prvom AZRRI-jevom radionicom posvećenom pairingu hrane i koktela koju su vodili chef Deni Srdoč i barmen Filip Pleteš. Po drugi put u programu je gostovao chef rovinjskog Cap Aurea i glavni chef Grand Park hotela Jeffrey Vella, s radionicom posvećenom visokoj autorskoj kuhinji s istarskim sezonskim namirnicama. 

[adsense_content_v2]

Chef David Skoko, jedan od prvih AZRRI-jevih suradnika, ove je jeseni vodio dvije radionice, jednu o korištenju šafrana s lokalnim namirnicama i drugu o kuhanju za lokale na plažama. U ovom ciklusu održane su dvije radionice o pairingu hrane i vina. Marina Gaši je sa sommelierkom Karin Rupena Perdec obradila pairing pjenušaca s ribljim jelima, a Fabricio Vežnaver i sommelier Emil Perdec svoju su radionic posvetili pairingu hrane s istraskim malvazijama.

Slastičarske radionice održali su glavna slastičarka rovinjskog Grand Parka Petra Jelenić i jedan od glavnih predavača AZRRi-jevih profesionalnih edukacija, slastičar Robert Perić. Petra Jelenić, koja je prošle jeseni održala tri radionice o restoranskih desertima, ove je godine predstavila sezonske autorske deserte s lokalnim proizvodima, dok je Perić vodio radionice o krostatama iz peći i o kruhu. Na prvoj radionici posvećenoj pizzi gostovao predstavnik talijanskog Mainardi Fooda. Sezonu je zatvorio chef Goran Kočiš, radionicom o jelma na bazi mesa autohtonih istarskih pasmina.  

Edukacijsko gastronomski centar Istre, čija se didaktička kuhinja nalazi na Gortanovu brijegu kraj Pazina, osnovan je da bi povezao istarsku poljoprivredu, restoransku industriju i turizam u sistem koji će najefikasnije vrednovati istarsku gastronomiju. Riječ je o najozbiljnijem profesionalnom kulinarskom edukacijskom programu u Hrvatskoj, u sklopu kojega je dosad održano više od 140 radionica u kojima se sudjelovalo više od 1700 kuhara, ugostitelja i hoteliijera. 

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Unatoč koroni, istarski AZRRI ove je jeseni uspio održati 13 masterclassova sa 12 chefova i 165 kuhara

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min