Prije dvije godine, dok je još radio u Hrvatskoj, Andrej Barbieri znao je govoriti kako ga veseli što u Zagrebu najbolje kuhaju dvije žene, Priska Thuring i Ana Grgić.
Gospođe Thuring više nema na sceni, ali je zato gospođa Grgić sve popularnija i cjenjenija, kako u široj javnosti tako i u profesionalnim krugovima.
O čemu svjedoči i njeno izvrsno četvrto mjesto u izboru za Chefa godine Kulta Plave Kamenice s visoka 92 boda, koja su joj dodijelili njeni kolege i drugi važni profesionalci iz domaće restoranske industrije.
Ans Grgić veći je dio karijere provela u Esplanadi, gdje je preuzela odgovoran posao izvršne chefice od Jeffreya Velle.
Prvih se godina Vellin utjecaj osjećao i u sastavljanju menija i u strukturi pojedinih jela, da bi s vremenom Grgić pronašla svoj sad već prepoznatljivi rukopis čije su glavne značajke senzualna otmjenost, elegancija i preciznost izvedbe.
Zinfandel’s je tako postao hedonistički fine dining restoran, dok je Le Bistro prerastao u gastronomski uvjerljivo najambiciozniji zagrebački a možda i hrvatski bistro. Ana Grgić danas spada među zaštitne znakove najboljeg hrvatskog hotela.