Jučer smo u Vikingu prvo pojeli dvanaest kamenica, mineralnih i prilično velikih za ovo doba godine kad kamenice nisu u sezoni. Zatim smo dobili dva izvrsna pečena lista, čije je meso bilo istodobno čvrsto i putrasto. Listovi definitivno spadaju među gastronomski najvrednije morske ribe na svijetu, a na našem su tržištu, srećom za obožavatelje, još uvijek pomalo podcijenjeni.
Uz listove su nam donijeli četiri velika škampa, koji su bili živi do našeg dolaska u restoran, te zdjelu zelenih salata. Na kraju su nam još servirali domaći sladoled od biscottina i borovnica, koji je također bio vrlo ukusan. Kuglica biscottina lijepo se složila s Ipšinim leccinom.
U Vikingu, čija terasa gleda na smirujuće zelenu vodu Limskog kanala, jedemo već dvadesetak godina. Pa odgovorno možemo konstatirati da nikada nije bio bolji. Sastojci koje Viking koristi zaista su prvorazredni, kuhanje jednostavno i precizno, a vinska karta sasvim je solidna, s par egzotičnih boca poput Cristala. Viking je pronašao formulu uspjeha; svježa vrhunska roba, jednostavna brza priprema i razumne cijene. I to skoro savršeno funkcionira.
Ozbiljnu gozbu u istarskom uzgajalištu kamenica platili smo, s buteljom pjenušca Kabola Re i buteljom Ipšine Malvazije iz 2015. oko 1300 kuna, što je za tako dobru hranu povoljna vrijednost za novac. Najtoplije preporučujemo.
VIKING
Limski kanal 1
HRANA 4/5 AMBIJENT 4/5 (terasa) 2/5 (interijer) VINA +3/5 SERVIS 4/5
sve kreditne kartice