Ući u Raw Wine rigorozan je proces. Vinarija koja želi sudjelovati na Raw Wine izložbama mora dokumentacijom potvrditi da zaista proizvodi prirodna vina i mora priložiti preporuke.
Raw Wine toliko je rigorozna organizacija da traži objavljivanje liste svih aditiva koje pojedina vinarija stavlja u svoja vina. Što se nas tiče, lista aditiva trebala bi postati obavezan dio etikete svih vina koja dokaze na tržište.
Vinarija Tomac iz Plešivice uspjela se kvalificirati za Raw Wine, pa će ovog proljeća nastupiti na dvije velike Raw Wine smotre, u New Yorku 27.i 28. ožujka i u Londonu 14. i 15. svibnja. Tomci na Raw Wine nose oranž Marany, crni Marany, pjenušac Amforu, genijalni novi pjenušac Blanc de Noirs i Rizling iz amfore.
Na Raw Wineu nastupa više od sedamdeset organskih i biodinamičkih vinarija, uključujući neke veoma poznate našoj vinskoj publici, poput Movie i Radikona. Izlaganje na Raw Wine velik je korak za međunarodnu afirmaciju vinarije Tomac i dokaz da se i vinarstvu, kao i u mnogim drugim poslovima, može uspjeti bez suvišnih kompromisa.