Josip Franković prije mnogo se godina iz središnje Istre preselio u Buje. Ondje je na bijeloj zemlji glasovitog položaja Santa Lucia posadio vinograde koji zadnjih godina daju vina svjetske vrijednosti. Obitelj Franković osvojila je, naime, 2017. godine zlatnu Decanterovu medalju za desertno vino Luna d’Oro, da bi ove godine dobila zlato i za svoju odležanu malvaziju Korona Sur Lie.
Korona Sur Lie krajnje je neobično stilizirana za današnje kriterije kvalitete bijelih vina. Ona je odležavala u novom barriqueu što se itekako osjeti. Riječ je o jako koncentriranom, kremastom, putrastom, ultrabogatom vinu koje pomalo asocira na Kistlerove chardonnaye od prije dvadesetak godina. Usprkos takvom staromodnom stilu, Frankovićeva Korona izvrsno je vino; grožđe od kojeg je napravljeno bilo je toliko superiorno da je uspješno podnijelo ponešto tvrđu vinifikaciju.
Frankovići proizvode i jedan od najatraktivnijih istarskih sauvignona, koji se već godinama toči u pojedinim vodećim zagrebačkim restoranima, uključujući Esplanadin Le Bistro.