Zagrebački bar Pupitres sommelierke Jelene Šimić Valentić jedno je od najprijateljskijih mjesta za ljude koji se tek susreću s vinom ili bi ga htjeli istraživati. Jedan od glavnih razloga za takvu reputaciju Pupitresa su njegove vinske radionice kroz koje su, u sedam godina otkad ih Jelena Šimić Valentić održava u sklopu svoje Vinske škole, prošle doslovno tisuće polaznika.
Posebno su popularne radionice za početnike, na kojima vlasnica Pupitresa entuzijastično, duhovito i razumljivo polaznike uči osnovne pojmove o vinu i kušati vina. Pupitres je s tim radionicama našao izvrsnu nišu ljudi koje vina zanimaju ali ih vinoteke i stručne sommelierske prezentacije možda plaše, pa zbog toga ne ulaze dublje u istraživanje vina.
Istodobno, Pupitres s radionicama stvara i širi bazu ljubitelja vina, svojih budućih stalnih gostiju. No, najvažniji je entuzijazam koji vlasnica Pupitresa širi i dijeli u širokoj populaciji zainteresiranoj za vina. Jelena Šimić Valentić održava radionice različitih razina, uključujući napredne programe posvećene specifičnim vinskim regijama, pairingu vina i hrane i slično. Prošloga tjedna održane su prve Pupitresove radionice nakon pandemije, vrlo dobro posjećene, a na programu je još nekoliko tema do kraja lipnja.
Povratak ovog popularnog zagrebačkog formata još je jedan znak povratka u kakav takav optimizam nakon jedne od najgorih godina u povijesti vinske i barske industrije. Najave novih radionica možete pronači na blogu i društvenim profilima Pupitresa.