“Jedan od najnovijih u ovoj kategoriji, Weekend Food Festival prvi je put organiziran u zagrebačkoj Gliptoteci 2019. godine, kada je privukao više od 15.000 posjetitelja. Ove godine vraća se u obnovljenom izdanju u Rovinju, kao potpuno drugačiji festival najviše razine. Weekend Food Festival postupno gradi reputaciju široke platforme za edukaciju, networking i razmjenu ideja proizvođača hrane, restorana, chefova i gastrofila. Okuplja stručnjake iz Hrvatske i slavna imena međunarodne gastronomske scene, a ove godine ugostit će vodeće figure poput Massimo Boture, Ane Roš i Dabiza Muñoza.“
Tako je grčki portal Atinorama predstavio Weekend Food Festival u svom izboru osam najboljih svjetskih gastronomskih manifestacija. Weekend Food Festival koji će se od 5. do 8. svibnja održati u Rovinj, tako je svrsta u sam vrh globalnih gastronomskih evenata, zajedno s izborima World’s 50 Best Restaurants i The Best Chef, španjolskim Madrid Fusionom, talijanskim Identita Golose, dublinskim summitom Food on The Edge, baskijskom Gastronomicom i slovenskim European Food Summitom. Na ovogodišnjem Weekend Food Festivalu osim gostovanja nekih od najvećih imena svjetske restoranske scene (osim spomenutih tu si Rasmus Munk, Santiago Lastra i drugi) prvi će put biti predstavljen Manifest hrvatske kuhinje, važan dokument kojim će se institucionalizirati vrijednosni i konceptualni okvir budućeg razvoja hrvatske gastronomije.