Do prije godinu i pol Choco Cafe imao je status jednog od najuspješnijih ugostiteljskih projekata u Zagrebu. Choco Cafe širio se po cijelom gradu, uključujući i najstrožu moguću lokaciju u centru, adresu u Teslinoj između Carpaccia i Vinodola. Stoga smo se žestoko iznenadili kad smo doznali da se Choco Cafe u Teslinoj, baš kao i Choco Cafe na uglu Petrove i Bukovačke, pretvorio u Brunch to Go. Zaista nismo pretpostavili da će korona tako teško pogoditi masovno omiljene i prilično jeftine palačinke. Ali, evo, na dvije prestižne lokacije više nema Choco Cafea.
Zamijenio ga je Brunch to Go, zalogajnica s kojom su na neki način povezani chef Vid Nikolić i miksolog Vedran Gulin, tim koji stoji iza superuspješnog i stvarno jako dobrog azijskog restorana Soi Fusion.
Glavni chef Brunch to Go zove se Karlo Kovaček.
Brunch to go koncept bazira se na popularnim internacionalnim i domaćim street food formatima, uz jedno ili dva elaborirana jela. Danas smo probali južnjačku pohanu piletinu s vaflima i coleslowom, wrap s cheddarom, piletinom, šampinjonima i jalapenosima, juhu od bundeve s vrhnjem i bučinim uljem, tamni gulaš od goveđih obraza i rebra s krumpirom, i veoma dobar sendvič s vratinom.
Cijene se kreću između 35 kuna za juhe i 58 kuna za južnjačku piletinu s vaflima. Focaccia košta osam kuna. Brunch to go svakako pridonosi raznolikosti dostavne ponude u Zagrebu, ali bi bilo dobro da obrate više pozornosti nekim elementarnim kulinarskim tehnikama.