Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zašto chef s Michelinovom zvjezdicom gostima poslužuje hranu na nadlakticama

piertrowski-g

Jedan britanski restoran smislio je bizarno rješenje za besplatnu viralnu kampanju. Brown & Bean u Plymouthu predjelo poslužuje na nadlanicama gostiju. Da bi u ovom ni po čemu posebnom bistrou u kojemu je glavni chef pobjednik britanskog Masterchefa Anton Piotrowski dobili predjelo, gosti moraju pružiti ruku osoblju. Ne metaforički, nego doslovno, jer se predjelo poslužuje na nadlanicama. Piotrowski će im osobno nježno na ruku složiti dehidriranu svinjetinu, spaljeni pire od jabuke, rotkvicu i cvijet jabuke. Gosti su različito reagirali na ovaj način posluživanja, neki hvale teatralnosti novo iskustvo, drugi misle da je riječ o netalentiranom prenemaganju.

Piotrowski inače ima Michelinovu zvjezdicu u restoranu The Treby Arms u Sparkwellu. Nije jasno kako bi slaganje jela na rukama gostiju moglo poboljšati okuse ili uživanje u hrani, ali Piertrowskom je već donijelo dosta publiciteta. Korištenje taktilnog iskustva u resetoranima nije ništa novo, ali postoje i bolji načini. Restoran Disfrutar u Barceloni, One to Watch na listi 50 Najboljih restorana na svijetu za 2017. zamolit će vas da ruke prije deserta protrljate whiskyjem i udahnete miris prije nego što kušate dekonstruirani tart od whiskyja. Ono što je sigurno je da Twitter profil We Want Plates koji prati najgluplje načine posluživanja hrane, vjerojatno ima novu metu.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Zašto chef s Michelinovom zvjezdicom gostima poslužuje hranu na nadlakticama

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min