Koktel liste Chanel Adams, uključuju neke opake stvari poput Durian Painkiller tikija s rumom infuziranim durianom, a popis njenih nadimaka na lokalnim portalima uključuje Alpha Female u raznim verzijama. I prije nego su Jim Meehan i Jeff Bell 2016. odlučili otvoriti azijsku ekspozituru svog legendarnog njujorškog speakeasyja Please Don’t Tell, Adams je kao glavna barmenica hongkonškog Happy Paradisea bila jedno od vodećih imena nove azijske scene.
Njezin dolazak u PDT u Mandarin Oriental Landmarku u Hong Kongu bio je potez s mogućim dalekosežnim posljedicama. PDT donio velike nove stvari u Aziju, ali još važnije, kaže Adams, doveo je ludu lokalnu na svjetsku pozornicu. Chanel Adams ovih je dana u organizaciji 50 A Burger & Champagne bara, u suradnji s Acrobatom bila u Zagrebu. Adamas je odradila guest shift u Tesli i Fiftyju, odgovarajući usput na naših 13 barskih pitanja. Ladies and gentlemen, Chanel Adams.
1. S koliko ste godina prvi put stali za bar?
Imala sam 24 godine
2. Kad i gdje ste napravili svoj prvi koktel?
U siječnju 2015. u restoranu Founding Farmers Tysons u Mclaneu, Virgina
3. Koji je to koktel bio?
Grog – grejp, med, limun i tri vrste ruma
4. Sjećate li se trenutka kad ste se zaljubili u barmenski posao?
To se dogodilo tijekom intenzivnog programa obuke u Founding Farmers Tysonsu
5. Kako ste odlučili postati profesionalni barmen?
Metodom eliminacije. Bila sam sigurna da želim raditi u ugostiteljstvu. Nisam se htjela vraćati u školu da bih učila kuhati, nisam htjela biti konobarica, pa mi je ostao bar.
6. Da niste. ovoj industriji, što biste radili?
Da sam se vratila u školu sto posto sam sigurna da bih bila slastičarka. Ali nije mi žao, nisam za ustajanje u pet ujutro. S druge strane, ne bi bilo loše raditi posao koji ne traje do četiri ujutro… Mislim da sam nadrljala u svakom slučaju.
7. Tko vam je najveći profesionalni uzor?
José Andres. Ironično, chef.
8. Što po vama PDT čini posebnim?
PDT postoji 11 godina pa je njegova posebnost dvojaka. Imao je sjajan tajming. Rafinirao je kulturu koktela postavljajući zaista visoke standarde. Stvorio je pravila za određeni tip atmosfere, za barove fokusirane na intimnost. Uspijevamo to održavati 11 godina i sada s barom u Hong Kongu lokalnu koktel scenu dovodimo na globalnu pozornicu.
9. Kako biste definirali pravo speakeasy iskustvo?
Miran, intimni, diskretno osvijetljeni prostor s klasičnim i progresivnim koktelima. I u podrumu!
10. Koje su najveće promjene koje možemo očekivati u craft koktelima idućih nekoliko godina?
Kokteli s niskim udjelom alkohola i bezalkoholni kokteli
11. Koji klasik najviše volite raditi?
Negroni
12. Koji je vaš omiljeni koktel?
Ramos gin fizz.
13. Vaš omiljeni bar?
Death & Co.