Brojke iz naslova samo su načelno točne. Nismo, naime, uspjeli baš sve izbrojati. Kad smo, recimo, došli do osamdesetog gina na karti novog bara Aperitivo otvorenog u četvrtak u Vlaškoj 9, suočili smo se s još jednom stranicom posvećenom posebnim, manje popularnim tipovima gina. Kad je pak riječ o whiskyu, škotski su maltovi podijeljeni regionalno, a samo je Islay zastupljen s 25 etiketa, dok na listi bourbona možete birati između tri Blantona. Blanton je za bourbone otprilike isto što i Krug za šampanjce. Kokteli su podijeljeni na klasične i signature.
Ovi drugi imaju zasebnu kartu, s koje nam je talentirani barmen Ivan Mandarić napravio Invierno, tekilu sa sirupom od đumbira, serviranu u čaši aromatiziranoj mezcalom. Vinska je karta ekstenzivna za barske kriterije, te uključuje šest uglavnom nemasovnih šampanjaca. Piva su bolji craftovi, dok je meni kombinacija lokalnih i međunarodnih malih jela.
Veliku recenziju Aperitiva objavit ćemo idući tjedan, kad se malo bolje upoznamo s koktelima i hranom. Međutim, sasvim smo sigurni da Zagreb još nije vidio bar s tako bogatim izborom pića.