Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kakva to mora biti kocka leda da bi je itko platio 50 kuna?

glace-luxury-ice

Iza ove stvari koja izaziva žestoke polemike na društvenim mrežama stoji izvjesni Robeto Sequeira iz Kalifornije. Projekt se zove Gläce Luxury Ice i prema tvrdnjama osnivača temelji se na znanstvenom istraživanju. Kocke leda koje se naplaćuju 8 dolara po komadu zvuče kao utjelovljenje svega pogrešnog u ugostiteljstvu, ali barem teoretskine bi smjelo biti područja na kojemu ne bismo smjeli istraživati što znači pojam “najbolje na svijetu”. Sequeira, eto, tvrdi da su njegove kocke leda najbolje na svijetu.

Počeo ih je razvijati 2007. od pročišćene vode bez mineralni soli, iz koje je navodno odstranjeno oko 150 nečistoća inače pristunih u običnoj vodi od koje se u barovima radi led. Razlog razvijanja “luksuznog leda”, prema Sequeiri, jest to što nečistoće u vodi mogu mijenjati okus koktela i pića. Njegov Gläce Luxury Ice nimalo ne utječe na okus. Led se prodaje u vrećicama s 50 komada, za 325 dolara. Kompanija tvrdi da njihov led u čaši dulje traje i bolje hladi što znači da manje razvodnjava piće. Oba proizvoda, Mariko kugle i G3 kocke, navodno se otapaju nakon 40 minuta, dok se obični led otapa nakon 30 minuta. U marketinškim materijalima kompanije tvrdi se da se kuglice i kocke leda rade ručno. Ako ni to nije dovoljno, Sequeira predlaže da njegov led “dekantirate” tako što ćete ga ostaviti  u čaši 4 minute prije prvog gutljanja.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Kakva to mora biti kocka leda da bi je itko platio 50 kuna?

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min