Veliki zahvat rebrandinga daruvarskih vina, koji je obuhvaćao promjenu stila od polusuhih prema suhima, kao i promjene etikete i uvođenje široko dostupne ali i međunarodno nagrađene graševine Vezak, doživio je vrhunac novim izdanjem sauvignona Vinarije Daruvar.
Daruvarski sauvignon iz 2017. godine vjerojatno je najbolje vino, dosad proizvedeno i buteljirano u Daruvaru. Novi daruvarski sauvignon vino je čvrste strukture, oštrih kiselina, naglašene svježine, ali i dovoljno jakog tijela koje kiseline i svježinu čini skladnima i ugodnima. Tekstura je gotovo uljasta, arome bogate, travnato voćne, a okus neobično dug za mladi hrvatski sauvignon.
Ovim se vinom Vinarija Daruvar definitivno uvrstila među svega nekoliko najboljih hrvatskih proizvođača sauvignona (Korak, Galić, Bolfan, Radovan). Osobita prednost ovog sauvignona koji je nastao nakon dosta dugog i promišljenog procesa blendinga, jest njegova sklonost hrani.
Novi daruvarski sauvignon gastronomsko je vino sa širokim rasponom slaganja s hranom, od kamenica i šparoga preko rižota do male plave ribe i piletine. Loša je strana Daruvarskog sauvignona iz 2017. što ga uglavnom neće biti u trgovinama. Velika većina od 13 tisuća proizvedenih boca završit će u restoranima i hotelima.
Gastropreporuka Ovo smo vino dosad probali uz kamenice s kojima se složio skoro perfektno, pa uz sirove škampe koje je podnio iznad očekivanja, pa uz sushi, hosomaki s tunom, gdje se također izvrsno snašao. Rižoto je, naravno, prirodno jelo uz dobre sauvignone, jer njihova kiselina i svježina reduciraju i prikrivaju masnoću rižota. Zbog solidnog tijela Daruvarski bi se sauvignon mogao piti i uz piletinu s roštilja, uz pohanu piletinu kao i uz frigane ili pečene srdele.