Boris Lešić vlasnik je uspješne zagrebačko riječke marketinške agencije Conex i jedan u nizu naših poslovnih ljudi koji su se okrenuli vinarstvu. Trend jr prije desetak godina započeo odvjetnik Miro Plišo, pokrenuvši proizvodnju vrhunskog vina i ulja na istarskoj stanciji Meneghetti koja se, usput govoreći, ove godine pretvorila u ozbiljan hotel s 25 soba.
Lešić je, pak, jedan od prvih hrvatskih vinara čija je vinarija na asfaltu, stotine kilometara odvojena od vinograda On, naime, vinificira svoju malvaziju u jednom manjem pogonu u Rakitju kraj Zagreba. Grožđe, pak, dolazi s glasovitog položaja Santa Lucija u Istri. Prva Lešićeva malvazija pod imenom Agris, iz odlične lanjske berbe, odmah je osvojila srebrnu medalju na ovogodišnjoj Vinistri, te je ušla na vinske karte prestižnih restorana poput Plavog podruma.
Riječ je o vinu prilično jakog tijela za 13 posto alkohola, dobre svježine, čistih, sortnih mirisa od cvijeta bagrema do marelica i bijelih bresaka, ponešto mineralnosti ali i pomalo zamućenog okusa, zbog možda preduge maceracije. Agris u ustima, uz voćne i vinske elemente, pokazuje i sasvim blagi osjećaj zagorenosti koji, srećom, ne dominira vinom i bitno me narušava ukupni dojam. Boris Lešić ozbiljan je čovjek i strastveni poznanatelj vina, što znači da u narednim dobrim berbama kao što je bila 2016. možemo očekivati bolje Agrise. Agris je i sada, s preporučenom cijenom od 56 kuna, vrlo dobra vrijednost za novac.
Gastronomska preporuka Kao i druge punije,a ipak svježe malvazije, i Agris prirodno ide uz tjestenine s raznim svijetlim umacima, uz pečenu bijelu ribu, kozice kao i uz pečenu piletinu. Bilo bi ga zanimljivo kušati sa sushijem posebno nigirijima s tunom, lososom i hamachijem.