Neki će reći da su BBQ rebrica iz pećnice oksimoron, jer ako meso pečete ono definitivno nije barbecued, ali trikovi s pećnicom odlično dođu kad nema uvjeta za roštiljanje. Ovaj recept nastao je na Spruceu, nakon puno eksperimentiranja i testiranja i dostojno zamjenjuje pravu otvorenu vatru.
Sastojci
Pećnicu zagrijte na 120 stupnjeva. U zdjelici pomiješajte začine. Rebra položite na aluminijsku foliju i dobro ih natrljajte začinima sa svih strana. Svaku tablu rebara zamotajte u foliju, pa zamotana rebra stavite na pleh i u pećnicu. Pecite 2 sata
Pečena rebra izvadte iz pećnice, hvataljkama pažljivo otvorite foliju. Rebra stavite na jedan dio folije i premažite BBQ umakom s obje starne. Pojačajte temperaturu pećnice na 180 stupnjeva. Vratite rebra u pećnicu. Nastavite ih peći, povremeno ih ponovno premažite BBQ umakom, sve dok ne dobijete meko meso s finom gustom glazurom, trebat će 30 do 45 minuta.
Gotova BBQ rebrica izvadite iz pećnice i pustite da se odmore 15 minuta. Narežite i poslužite s krumpirovom salatom, mac’n’cheeseom, zelenom salatom ili kuhanim kukuruzom.