Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glazirane pečene mrkve s kremom od indijskih oraščića

Maple roasted heirloom carrots with lemon cashew cream

Mrkva je nova cikla. Pažnja koju su zadnjih nekoliko godina poklanjali cikli u svim njezinim raskošnim varijantama, chefovi su sada preusmjerili na mrkvu. Mrkva je, naravno, nezaobilazan sastojak milijuna jela, ali rijetko centralni element na tanjuru. To se srećom mijenja, a ove glazirane pečene mrkve jedna su od klasičnih kombinacija koje predstavljaju tranziciju ove namirnice iz nekadašnjeg statusa nezamjetnog priloga u glavnu zvijezdu glavnih jela.

Glazirane pečene mrkve s kremom od indijskih oraščića

Sastojci

  • 700 g mlade mrkve, cijele, samo oprane i iščetkane
    2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
    2 žlice javorova sirupa
    2 žlice pistacija, krupno narezanih
  • Krema od indijskih oraščića
    3/4 šalice sirovih indijskih oraščića, namočenih
    1 limun, svježe cijeđeni sok
    1/4 šalice filtrirane vode
    sol
    papar

Dan prije namočite indijske oraščiće. Sve između 2 i 10 sati je okej.

Operite mrkve, osušite ih krpom. Na veliki plitki pleh za kekse stavite papir za pečenje, složite mrkve na pleh.
Pomiješajte javorovo sirup i maslinovo ulje. Promiješajte vilicom da se sve spoji. Prelijte mrkve i rukama okrenite mrkve, moraju biti potpuno prekrivene masnoćom.

Pecite mrkve na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta, ovisno o veličini. Ne smiju se prepeći.Za umak pomiješajte namočene indijske oraščiće, limunov sok, vodu i dosta soli i stavite u blender. Sameljite u vrlo glatku masu. Ako je pregusta, dodajte još malo vode. Pečene mrkve malo posolite, popaprite i prelijte umakom. Pospite sjeckanim pistacijama.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Glazirane pečene mrkve s kremom od indijskih oraščića

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min