KFC nije izmislio pohanu piletinu. Samo je genijalno komercijalizirao njenu univerzalnu omiljenost. Fast-food lanci preuzeli su sve moguće comfort food formate, ali domaća pohana piletina još uvijek najbolje tješi. Ovaj recept je nešto između starinske domaće pohane piletine i guilty pleasurea iz kasnonoćnih posjeta fast food lokalima.
Sastojci
U velikoj zdjeli umutite jaja i mlaćenicu. Komade piletine umočite u mješavinu. U drugu zdjelu stavite brašno i u njega umiješajte sve začine i aromatično bilje.
Izvadite piletinu iz jaja i mlaćenice, pustite da se višak tekućine ocijedi, pa uvaljajte u brašno. U fritezu ili duboku tavu za prženje stavite ulje ili mast, zagrijte na 180 stupnjeva. Pržite piletinu s obje strane, trebat će vam 8 do 10 minuta, dok ne postane hrskava i zlatnožuta. Izvadite iz masnoće, stavite na kuhinjski papir ili rešetku iz pećnice da se ocijedi višak masnoće, posolite, popaprite, poslužite što prije uz pomfrit, kečap, tartar umak i sl…