Kroketi od sira, ili kozica, ili oboje kao u ovom receptu, jedno su od najpopularnijih pivskih jela u Belgiji, jednoj od najvećih pivskih zemalja. Jednostavni za pripremu, ovi kroketi su sve samo ne banalna hrana. S dobrim izborom sira i svježim kozicama, mogu postati delikatesa, a opet su dovoljno neobavezni da vas neće ometati u gledanju utakmice. Uz ove bogate snackove koje danas posvećujemo utakmici Engleske i Belgije, izvrsno će ići Zmajsko Pozoj. Sve nogometne recepte Kulta Plave Kamenice i Zmajske pivovare pogledajte OVDJE.
Gastropreporuka Gorko citrusni, alkoholni Pozoj svojom gorčinom reže ovo masno jelo, dok aftertaste grejpa i gorkih naranči vašim kroketima daje blagu gastronomsku dimenziju. Pozoj je, baš zbog lakoće s kojom kontrira masnoći i ugljikohidratima, idealan partner za bečki ili zagrebački šnicl, kao i za niz drugih jela s istaknutom masnoćom i čistim okusima.
Sastojci
U malom loncu za make otopite maslac. Dodajte brašno, Pržite brašno na maslacu stalno miješajući, dok zamiriše ali ne smije potamniti.
Postupno dodajte riblji temeljac i miješajte dok ne dobijete glatku masu. Umiješajte ribani sir i jedno cijelo jaje. Miješajte stalno da se smjesa ne zalijepi za lonac. Posolite i popaprite
Maknite lonac s vatre pa umiješajte vrhnje. Pažljivo dodajte i umiješajte repove kozica.
Tijesto za krokete stavite na tanjur prekriven folijom. Pustite da se ohladi. Podijelite na komadiće veličine kroketa koje ćete pržiti Svaki komad tijesta prvo umočite u jaje pa u krušne mrvice. Ponovite operaciju. Panirane krokete pustite da odmore 1 sat.
Pecite krokete 5 minuta u dubokom ulju zagrijanom na 180 stupnjeva. Pržene krokete ocijedite na kuhinjskom papiru.
U ulju ispržite listove peršina, moraju biti hrskavi. Krokete poslužite s hrskavim peršinom i kriškama limuna, sa strane poslužite miješanu salatu i tartar umak.
SENEGAL-KOLUMBIJA 0:1
JAPAN-POLJSKA 0:1
ENGLESKA-BELGIJA 0:1
PANAMA-TUNIS 1:2