Advent je bio veseo i raskošan, Božić miran, trošilo se i izlazilo više nego godinama, bilo je toplo i čini se da od ove sezone nismo mogli tražiti više (osim možda koje romantične snježne večeri). Ovogodišnju sezonu božićnih kolača s Bonne Maman zaključujemo još jednim miteleuropskim klasikom nejasnog porijekla (prisvajaju ga Švicarci i Lihtenštajn), Mailanderima ili milanskim keksima, koji slave jednu od najboljih kombinacija uopće, dobru marmeladu i pržene oraščiće. Možete ih jednostavno pripremiti i grickati dok spremate božićne ukrase.
Ovo je čuveni recept bečkog Demela s tamnim biskvitom u kojemu koriste marmeladu od crvenog ribiza, a vi, naravno, možete koristiti marelicu, naranču ili jagodu ako radite manje slatke kekse. Možete kombinirati i dva okusa marmelade, jedan u punjenju a drugi u glazuri. Kao i kod svih genijalnih jednostavnih kolača, broj kombinacija je neograničen.
Recepte za ostale Božićne kolače s Bonne Maman marmeladama možete pogledati OVDJE
Za glaziranje
Postupak
U blenderu miksajte jaje, bademe i malo brašna. Polako dodajte ostatak brašna i kakao, miksajte dok ne dobijete glatku masu. Umotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat.
Za glazuru, mutite bjelanjke i šećer u prahu dok ne dobijete čvrstu pjenu sedefastog sjaja, s čvrstim vrhovima.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od 3 milimetra. Izrežite krugove promjera 4 centimetra. Na pleh stavite papir za pečenje. Pecite kekse na 160 stupnjeva, moraju dobiti zlatnu boju.
Jedan pečeni keks premažite marmeladom, poklopite drugim. Glazuru stavite u vrećicu za ukrašavanje s tankim otvorom i na keksima napravite spirale. Ostavite da se osuši, pa praznine ispunite procijeđenom marmeladom od crvenog ribiza.
Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s tvrtkom Nikas, ekskluzivnim distributerom brenda Bonne Maman