Malošto je bolje za gledanje utakmice od vrućih, hrskavih ljutih pilećih krilca i ljepljivih prstiju na boci hladnog piva. Ako niste vi ti koji moraju ispržiti kantu krilaca za društvo koje dolazi na utakmicu. Ovaj recept tražili smo s idejom da dovedemo Buffalo krilca pred vašu televiziju da vam baš ne natrpamo previše posla u kuhinji.
U masi varijacija, pronašli smo ovaj provjereni recept, za koji će biti dovoljna vrlo kratka priprema i nekoliko tura pečenja piletine u pećnici. Ključna stvar je malo dulje sušenje/hlađenje piletine u hladnjaku, koje omogućava da postane hrskava pečenjem u pećnici. Zmajsko Pale Ale je savršeno pivo za ljuta pileća krilca.
Kad se ovo jelo kombinira s pivom, umak je važniji od mesa. Prema konvencionalnom mišljenju hemljastija piva pojačavaju ljutinu a ona s više slada je smanuju, ali u praksi to nije uvijek tako. Tajna Pale Alea je u njegovoj kombinaciji gorčine i svježine koje eliminiraju osjećaj masnoće i tako dobro čiste usta, da samo želite idući komad jako začinjene piletine a onda gutljaj hladnog Pale Alea.
Dresing od plavog sira
Pleh prekrijte aluminijskom folijom i u njega stavite rešetku. Pažljivo osušite pileća krilca kuhinjim papirom.
U velikoj zdjeli pomiješajte piletinu, prašak za pecivo i sol, protresite da prekriju piletinu sa svih strana. Stavite krilca na rešetku na pleh, ostavite malo mjesta između njih. Ponovite dok ne pripremite svu piletinu.
Pleh s krilcima stavite u hladnjak. Idealno na 8 – 24 sata, ili minimalno na 3 sata. U malom loncu pomiješajte maslac i vrući umak. Zagrijte na srednje jakoj vatri, miješajte da se spoje.
Krilca stavite u veliku zdjelu, dodajte umak i promiješajte da umak prekrije piletinu. Pečena krilca poslužite odmah, s dresingom od plavog sira i štapićima od celera. Ušutkajte svakog tko bude komentirao da Buffalo krilca moraju biti pržena.
Dresing od plavog sira
Sve sastojke i samo pola plavog sira pomiješajte u zdjeli, morate dobiti glatku masu. Polako umiješajte ostatak plavog sira, još posolite i popaprite ako treba. Poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku (do 3 dana).
EGIPAT-URUGVAJ 0:1
MAROKO-IRAN 0:1
PORTUGAL-ŠPANJOLSKA 3:3