Kao i kad je riječ o prvoj mliječnoj janjetini, restorani Bože Crnjca trude se nuditi i prve divlje šparoge. Pa su tako divlje šparoge iz šibenskog zaleđa došle u Dubravkin put početkom prošlog tjedna, dok ih je Okrugljak počeo pripremati ovih dana. Okrugljak i Dubravkin put nabavljaju šparoge od jedne gospođe iz mjesta Grebaščica između Šibenika i Primoštena. Lani su uzeli gotovo tisuću pušleka, a ove je godine prva narudžba iznosila 55 pušleka. Danas smo na sunčanoj Okrugljakovoj terasi kušali dva klasična jela s divljim šparogama. Salatu čija je gotovo neonska zelena boja donijela tone klorofila na stol, i bogatu fritaju. Zanimljivo je da su ovogodišnje šparoge, premda jako aromatične, značajno manje gorke od lanjskih. Uz zaista izvrsne šparoge pili smo Galićev Sauvignon iz 2016. Radi se o drugom uzastopnom vrhunskom sauvignonu iz te slavonske vinarije.