Moramo priznati da još nikad nismo dobili desert u glinenoj posudi za cvijeće. Restoranska se hrana već godinam servira u najrazličitijim mogućim kontejnerima, od epruveta i starih ribljih konzervi do raznolikih boca, balona i jastuka. No, u subotu popodne, na terasi Dubravkina puta, prvi smo put vidjeli ozbiljno jelo posluženo u tegli do terakote u kakvu se uglavnom sadi cvijeće ili mirišljavo bilje. Radilo se o tiramisu od jagoda, što ga je osmislio Robert Bašić, jedan od vodećih hrvatskih restoranskih slastičara, koji već godinama radi u ovom lijepom restoranu na Tuškancu, gdje se i travanjske vrućine, da ne govoirimo o nadolazećim ljetnim, malo lakše podnose nego u centru grada. Bašićev je tiramisu mnogoslojno i kompleksno jelo.
Na dnu posude za cvijeće nalazi se konvencionalni žutocrni biskvit. Biskvit je pokriven kremom od mascarponea i jagoda koja je, opet, posuta crumbleom od lješnjaka i tamne čokolade. Na samom vrhu zeleni se nekoliko izdanaka graška, dvije ili tri male šparoge, gel od šumskih jagoda i upravo fantastičan domaći sladoled od vrtnih jagoda koji predstavlja najukusniji pojedinačni dio tiramisua iz vrtne tegle. Ovaj način spektakulariziranja klasičnog deserta, kojim je Dubravkin put pozdravio dolazak pune sezone jagoda, upravo žudi za podjednako ambicioznim koktelom. Stoga je šteta što mali šank na lijevoj strani terase Dubravkina puta još nije pretvoren u pravi, funkcionalni koktel bar.