Četvrto jelo s menija kolumbijskog chefa Leonarda Fonsece zvalo se taco od celera sa sporo kuhanim svinjskim obrazima, umakom od morite i svježim krastavcima. Iza tog predugog naziva skrivao se fantastično ukusni smotuljak od celera s nevjerojatno finim mesom i genijalnim umakom od dimljenih čilija. Fonsecin “taco” ne samo da je najbolji taco kojeg smo ikad kušali u Zagrebu, nego predstavlja prvi primjer moderne, visoke latinoameričke kuhinje dosad predstavljen hrvatskoj restoranskoj publici.
Leonardo Fonseca dosad je, među ostalim, radio u Nomi i u Hiši Franko Ane Roš. Njegov dolazak u Zagreb izvrstan je potez vlasnika El Tora, jedinog zagrebačkog latinoameričkog restorana, već i zato što moderna latinoamerička kuhinja stoji u samom srcu suvremenih globalnih gastronomskih trendova.
Fonsecina je kuhinja tehnički virtuozna, precizna u okusima i ukorijenjena u lokalnim tradicijama koje, pomiješane s našim sastojcima, mogu dati fascinatne rezultate, kao u slučaju kamenice na pari obogaćene uljem bora, velikim borovnicama i maracujom. Fonsecina večera u El Toru spada među sasvim neočekivano uzbudljive gastronomske događaje u Zagrebu u 2017. godini.