Postoji milijum verzija gazpacha. Od one klasične andaluzijske sa češnjakom, octom od sherrya, krastavcem i paprikom pa do voćnih gazpacha s višnjama ili dinjama. U gazpacho se katkad nakon blendanja dodaju krutoni i sitno nasjeckane paprike i krastavci, kako bi ga se teksturalno ojačao. Ovogodišnji gazpacho u zagrebačkom Carpacciu bitno je drukčiji .
Carpacciov je gazpacho posve minimalistički. Riječ je zapravo o hladnoj juhi od rajčica (premda ima i drugih sastojaka poput krastavaca, ali u malim dozama), s puno fino šifoniranog bosiljka. Carpacciov gazpacho gotovo je gladak, jako osvježava i predstsvlja esenciju okusa rajčice. Carpacciov je gazpacho trenutno jedan od najvećih hitova Tesline ulice, glavne zagrebačke restoranske zone čije su terase i jučer uglavnom bile vrlo dobro popunjene. Osim izvrsnog gazpacha, u Carpacciu smo probali još jedno dobro pogođeno novo ljetno jelo; radi se o salati od jedva pržene svježe tune s vrtnim šparogama i puno raznih zelenih listova .